Májusra elkészül az új Merkbau csarnok
Gazdaság

Májusra elkészül az új Merkbau csarnok

Hétszázötven millió forintos beruházás keretében új építőanyag kereskedést és raktárbázist alakít ki a Merkbau Kft. a kiskunhalasi székhelyén. A Jókai utcával párhuzamosan lesz megépítve az center, az üzlettér legalább 1200 négyzetméteres lesz, ehhez tartozik majd egy 750 négyzetméteres raktárcsarnok is. A beruházás várhatóan 2020 májusára készül el.

Az a cég, amely fejlődni akar, az fejleszt, épít-mondta Merényi Jakab, a Merkbau Kft. ügyvezetője a mai helyszíni bejáráson. A Merkbau az utóbbi években betonacél üzemet, acélszerkezet-gyártó csarnokot valamint egy új logisztikai bázist is létrehozott a kiskunhalasi székhelyen. Most a kereskedelmi üzletág bővítését tűzték ki célul. 

Balanyi László gazdasági igazgató úgy gondolja, a beruházásnak köszönhetően tágas, modern eladó és bemutatótér fogadja majd az ügyfeleket. Az épületben tárgyalók és irodák is ki lesznek alakítva, valamint a szerszámkereskedelmi részleg is megfelelő üzlet és kiállítóteret kap. A raktárépület egy része fűtött lesz, itt festék és vakolatanyag keverőnek is lesz helye.

A beruházás értéke 750 millió forint, ezt részben önerőből, részben hosszú lejáratú hitelből finanszírozza a Merkbau.