Már a festők dolgoznak a kilátóban
Gazdaság

Már a festők dolgoznak a kilátóban

Jó ütemben halad a halasi városháza tornyába tervezett kilátó építése. Az ideiglenes belső állványzatot már elbontották a kivitelezők, a kilátó fém korlátszerkezetét is összeállították. Jelenleg a festők dolgoznak a munkaterületen.

 A TOP-1.2.1-15-BK1-2016-00004 azonosítószámú, „A kiskunhalasi városháza tornyának kilátó céljára történő hasznosítása” című projekt a Széchényi 2020 program keretében, 99,85 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.2.1-15 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívása keretében valósul meg. Tóth Péter a Városfejlesztési és Városüzemeltetési osztály vezetője elmondta, a kilátó hamarosan fogadja majd az első vendégeket. 30 méteres magasságból lehet megszemlélni Kiskunhalas látnivalóit.

A kilátóban megvalósuló programelemek, kiállítások, a komplex programcsomagok együttesen felhívják a látogatók figyelmét a helyi értékekre, és hozzájárulnak a térségbe érkező turisták költésének és tartózkodási idejének növekedéséhez. Az épületrész földszint, emelet, lépcsőkarok szintjei, valamint kilátó szintből áll, a beruházás a földszint kivételével minden részt érint. Az emeleten fogadó- és vendégtér kialakítására kerül sor, az utóbbi a toronyban szervezett kiállítások és rendezvények helyszínéül is szolgál.

Kedvezményezett neve: Kiskunhalas Város Önkormányzata
Projekt címe: A kiskunhalasi városháza tornyának kilátó céljára történő hasznosítása
Megítélt támogatási összeg: 99 847 537 forint
Támogatás mértéke: 100%
Támogatási szerződés hatálybalépésének dátuma: 2017.06.02.
Projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-15-BK1-2016-00004