Már az új üstökben főznek
Gazdaság

Már az új üstökben főznek

Lecserélték a régi, 30 éve használatban lévő sütőt és üstöket a Kuruc vitézek téri önkormányzati főzőkonyhán. Pár nap alatt megtörtént a berendezések cseréje. Mivel van két másik önkormányzati konyha is, a munkálatok idejére átszervezték a főzést, így senki nem maradt étel nélkül. Az új eszközökkel sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni a konyhán, ahol óvodásoknak és bölcsődéseknek főznek.

Éppen Dubarry szelet sült az új sütőben, az üstökben pedig főtt a barna rizs illetve a sütőtök-krémleves, amikor a KIGSZ Kuruc vitézek téri főzőkonyháján bemutatták az új eszközöket. A konyhán pár nap alatt kellett kiszerelni a régi eszközöket, kiépíteni a szükséges villanyhálózatot és vízvezetékrendszert, valamint beszerelni és beüzemelni az új gépeket. Így pár nap alatt jelentősen megújult ez az önkormányzati konyha is. Nagyobb a sütő kapacitása, így most két részletben elkészül az a mennyiség, ami eddig négy sütésre készült el és az új üstök is a gazdaságosságot szolgálják a korszerű technika mellett. Ezen kívül kisebb berendezéseket is sikerült beszerezni például egy új burgonyakoptatót, illetve zsámolyokat az étel tárolásához – sorolta Stírné Prikidánovics Tímea a KIGSZ intézményvezetője.

A Kuruc vitézek téri önkormányzati főzőkonyhán bölcsődéseknek és óvodásoknak készítenek ételt, naponta mintegy 7-800 adagot. Már csak ezért is szükség volt a modernizálásra, a hatékonyabb konyhai eszközökre. Például így a rántott hús is elkészíthető bő zsiradék nélkül – mondta Ven Éva élelmezésvezető. A 10 millió forintos beruházás a sikeres tavalyi gazdálkodásnak köszönhető. Az önkormányzati főzőkonyha új eszközeit Szűcs Csaba alpolgármester is megnézte. Mint mondta fontos a gyermekétkeztetés így a jövőben is figyelmet fordítanak az önkormányzati konyhákra, figyelik a pályázati lehetőségeket is.

A Kuruc vitézek téri konyhán - főleg most az eszközcseréket követően - aktuálissá vált burkolatcsere is, erre most nem volt lehetőség, de az év folyamán még ezt is szeretnék megoldani.