(►) Meddig emelkedik az üzemanyagok ára?
Gazdaság

(►) Meddig emelkedik az üzemanyagok ára?

Most már drágábban tankolhatunk, mint a koronavírus miatti veszélyhelyzet előtt. Az utóbbi időszakban hetente több alkalommal is emelkedett a benzin és a gázolaj ára hazánkban. A megkérdezett autósok szerint mindenki sokkal jobban járna, ha valahol 300 forint környékén stagnálna az üzemanyagok literenkénti ára.

Sorra érkeznek tankolni az autósok a kiskunhalasi benzinkutakra. Bár a vírushelyzet ideje alatt lecsökkent az üzemanyagok ára, az utóbbi hetekben már folyamatos emelésekre került sor.

- Sok autós örült az elmúlt időszakban, mert nagyon kedvező áron lehetett tankolni. most viszont ugyanott tartunk, mint a vírus előtt. Nagyjából 300 forintos literenkénti árat szerintem mindenki elfogadhatónak tartanak, biztosan sokkal több üzemanyag fogyna, ha jó áron adnák. Így marad a bosszankodás, mert, ha menni kell, ilyen áron is meg kell tankolni az autókat – fejtette ki Salamon István.

A kútkezelőket szinte minden nap faggatják a vevők, hogy emelés vagy csökkentés várható. Új információval ritkán tudnak szolgálni, hisz a változásokról ők sem kapnak sokkal hamarabb „fülest”.

- Ha emelés, ha csökkentés lesz, azt mi is csak előző nap tudjuk meg. Hiába hallunk ezt vagy azt, amíg hivatalos forrásból nem erősítik meg, mi sem mondhatunk semmit. A forgalmunkon minden változás jól nyomon követhető. Emelés előtti napon sokan tankolnak, de ha nagyobb csökkentés közeleg, inkább megvárják azt és utána tankolják tele a kocsit – nyilatkozta Undi Mihályné, kútkezelő.