Minőségi sörök a halasi Oázis Sörfőzdéből
Gazdaság

Minőségi sörök a halasi Oázis Sörfőzdéből

A korábbi Bacchus Pezsgő és Likőrgyár Majsai úti telephelyén épült meg az Oázis Sörfőzde. Mint Szabó Zoltán ügyvezetőtől megtudtuk, a tervek szerint szeptemberben megindulhat a próbaüzem. A minőségi söröket előállító sörfőzde révén új munkahelyek lesznek a Kiskunhalason és környékén élők számára.

Akik az elmúlt időszakban a Majsai úton autóztak, láthatták a komoly változást az egykori Bacchus Pezsgő és Likőrgyár egykori telephelyén. Komoly beruházással egy minőségi italokat előállító üzem működik majd, az Oázis Sörfőzdében ebben a hónapban indul a próbaüzem. Szabó Zoltán ügyvezető szerint a modern kor igényeinek megfelelő sörfőzde kezdheti meg működését, amely nemcsak sörkülönlegességeket, hanem prémium minőségi söröket is készít majd.

- A termékkínálatunkban megtalálhatóak lesznek az üveges és hordós termékek is, amelyeket reményeink szerint már az idei évben több halasi sörözőben és kereskedelmi egységben meg is kóstolhatnak. Az egész ország területén szeretnénk majd értékesíteni az Oázis Sörfőzde termékeit, de a Dél-Alföld és Kiskunhalas térsége mindig is kiemelt fontosságú lesz számunkra, hiszen itt készülnek az italok- tudtuk meg az ügyvezetőtől. Szabó Zoltán azt a tervüket is elárulta, amely szerint lesznek olyan söreik is, amelyeket csak a térség sörözőiben, illetve az üzemben lehet megvásárolni. Kutatást indítanak, hogy megtalálják azokat a sörélesztőket és vadkomló fajtákat, amelyek estlegesen részei lehettek itt a Kunságban több száz évvel ezelőtt előállított söröknek. Az Oázis Sörfőzde létrehozása munkahelyteremtő beruházás is.

- Már elkezdődött a munkatársak toborzása, a sörfőző mester állás betelt ugyan, de keresünk olyan munkatársakat, akik kedvet éreznek a mesterség kitanulásához.  Olyanok érdeklődését is várjuk, akik az értékesítési területen próbálnák ki magukat, illetve az üzem működését kiszolgáló könnyű fizikai munkásokat is foglalkoztatunk majd. Természetesen az italgyártási tapasztalat, élelmiszeripari képzettség és szakmai gyakorlat előnyt jelent majd, de nem elvárás. Inkább a fiatalos lendület és tanulni akarás az, amit keresünk majd az állásokra jelentkezőkben- kaptuk a tájékoztatást Szabó Zoltán ügyvezetőtől. (Érdeklődni: allas@oasisbrewery.hu)
(X)