Mutatjuk, mi épül a Sétáló utcán
Gazdaság

Mutatjuk, mi épül a Sétáló utcán

A város egyik frekventált helyén, a munkálatokat látva egyre többen kérdezgetik, vajon mi épül a Sétáló és a Táncsics utcák sarkán? Nos, társasház lesz az egykori Gyűjtemények Háza helyén. Most éppen azon dolgoznak, hogy stabil alapokon álljon majd az épület.

 


- Egy U-alakú, 12 lakásos épület lesz, az alsó szintjén üzletekkel – nyilatkozta a beruházó MI-Bau Trade Kft. ügyvezetője ifj. Németh Miklós. A tervezéskor kiemelt szempont volt, hogy az új épület illeszkedjen a környezetébe, de megfeleljen a kor elvárásainak is, így például a közeli bank homlokzati jegyei is visszaköszönnek majd rajta – fűzte hozzá. Hogy pontosan milyen lesz az épület az a látványtervekből kiderül.

Már hetek óta folyik az építkezés Halas központjában. A volt Gyűjtemények házának épülete olyan rossz állapotban volt, hogy le kellett bontani. Most épp egy látványos és fontos munkafolyamaton dolgoznak a kivitelezést végző Modinvest Kft. szakemberei.

A társasház 300 cölöpön áll majd, hogy stabil legyen. Ezt egy speciális technikával valósítják meg - kaptuk a tájékoztatást Vőneki Ferenc építésvezetőtől. Mintegy kilenc méter mélyre fúrnak le a talajba, ezt követően pedig egyből betont engednek a mélybe. Ezt a munkafolyamatot szeretnék még idén befejezni, a többi munkával pedig az időjárás függvényében haladnak. Az épületet a jövő évben tervezik átadni. Úgy tudni az itt helyet kapó lakások és üzletek iránt már vannak érdeklődők. A CSOK bevezetésével Halason is élénkülőben vannak az építkezések. Van érdeklődés azon lakások iránt melyekre igénybe vehető az otthonteremtési kedvezmény.

 

Fehér Erika