Napelempark termeli az áramot a Zsellér Kft-nél (galéria)
Gazdaság

Napelempark termeli az áramot a Zsellér Kft-nél (galéria)

A teljes sertéstelep és a takarmánykeverő egész éves áramszükségletét megtermeli az a napelempark, amelyet ünepélyes keretek között hétfőn délután adtak át a Zsellér Kft-nél. A családi vállalkozás jelentős pályázati forráshoz jutott, amelynek köszönhetően további fejlesztéseket terveznek - árulta el Bognár Koppány ügyvezető.

Sokan láthatták már azt a napelemparkot, amelyet a Majsai út mellett hoztak létre a Merkbau Kft. szakemberei a Zsellér Kft. telephelyén. A 499 kilowattos létesítmény ünnepélyes avatása hétfőn délután volt. A jeles alkalomra hivatalos volt Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője, Fülöp Róbert polgármester is, akit Bognár Koppány ügyvezető és a vállalkozást megalapító Zsellér Pál fogadott. Bognár Koppány köszöntötte a megjelent vendégeket és a cég dolgozóit. Elmondta, hogy 313 millió forintos vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak,  ehhez ugyanennyi önerőt tesznek hozzá. A fejlesztés egyik fontos lépcsője volt a napelempark létesítése.

Az ügyvezető azt is elmondta, hogy a sikeres pályzatnak köszönhetően energetikai korszerűsítéseket hajthatnak végre és új hizlalda épül majd. A napelempark 499 kilowattos, amelyből visszatáplálják a megtermelt villamosenergiát a hálózatba. Ez viszont fedezi a sertéstelep és a takarmánykeverő éves áramszükségletét. Bányai Gábor országgyűlési képviselő örömmel üdvözölte az újabb napelemes beruházást a körzetben. A politikus szerint a jövőben több ilyen park részesülhet majd a környéken, ugyanis kormányzati segítséggel az áramszolgáltató is képes lesz majd fogadni a többletenergiát egy fejlesztésnek köszönhetően. A nemzetiszínű szalagot Bányai Gábor képviselő Fülöp Róbert polgármester, Zsellér Pál cégalapító, Bognár Koppány ügyvezető és Pozsonyi Dániel projektvezető társaságában vágta át.