Nyílt Napokat szervezett a Bács Gazda-Coop Kft. (galéria)
Gazdaság

Nyílt Napokat szervezett a Bács Gazda-Coop Kft. (galéria)

A Bács Gazda-Coop Kft. idén októberben már a hetedik Burgonya Napokra készült, ám a vírushelyzet nem tette lehetővé a rendezvény megtartását. A 25. születésnapját ünneplő halasi vállalkozás azonban nem engedte el partnerei kezét, őket Nyílt Napokra várták csütörtökön és pénteken. 

2014. októberében rendezték meg az első Burgonya Napokat Kiskunhalason, idén már a hetedik alkalom lett volna arra, hogy a szakma találkozzon, beszélgessen és megismerkedjenek a legújabb eljárásokkal, technológiákkal. A szervező Bács Gazda-Coop Kft-nek fájdalmas döntést kellett hoznia szeptemberben azzal, hogy a vírushelyzet miatt kénytelen volt lemondani a programot. Szabó Lajos ügyvezető szerint számukra fontos a munkatársaik és partnereik egészségének védelme. Már akkor elhatározták a halasi vállalkozásnál, hogy kisebb keretek között, nagy szakmai tartalommal Nyílt Napokra várják az érdeklődőket.

Csütörtökön és pénteken előre egyeztett időpontokban, kis csoportokban érkeztek a szakemberek, kerskedők, termelők az idén 25 éves Bács Gazda-Coop Kft. Tinódi utcai telephelyére. Szabó Lajos ügyvezető szerint Hollandiában is ilyen tipusú rendezvényeket szerveznek, ahol nem a külsőségek számítanak, hanem a tartalom. - Volt igény a konzultációra, a találkozóra. Azt gondolom, hogy itt mélyebb a szakmai tartalom, több lehetőség van a személyes beszélgetésekre, tapasztalatcserékre is. Ami az idei évet illeti, közepes a termés, főként növényegészségügyi problémákkal szembesültünk. A magyar szükségleteknek elegendő mennyiségű hazai burgonya áll rendelkezésre. fogalmazott az ügyveeztő.