Nyolcvanmilliós fejlesztés Bácsalmáson (galéria)
Gazdaság

Nyolcvanmilliós fejlesztés Bácsalmáson (galéria)

Az elmúlt években több, a térségben működő üzletét, így a kiskunhalasi boltot is fejlesztette, bővítette az Aktív Kft. Az elmúlt hétvégén átadták teljesen megszépült bácsalmási barkácsboltjukat, melyet a legrégebben, 1994-ben nyitottak meg.

A vállalkozás a térségben hat kereskedelmi telephellyel rendelkezik, az elmúlt két évben az volt a céljuk, hogy valamennyi üzletet modernizáljanak a kor elvárásainak megfelelően. A bácsalmási bolt huszonhárom évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, így a cég vezetése úgy döntött, ideje megújulnia az üzletnek.

- Két év alatt nagyjából nyolcvanmillió forintos fejlesztéseket hajtottunk itt végre. Tavaly egy új csarnokot építettünk, most pedig duplájára növeltük a bolt területét. Hosszútávú terveink között szerepel, hogy kilépjünk a megye területéről, ez pedig megvalósulni látszik. Szegeden vásároltunk egy elég nagy telket, megvannak az építési engedélyek, 2018-ban elkezdődik a beruházás, így ha minden jól megy, jövőre elkészül az eddigi legnagyobb kereskedelmi egységünk – mondta el kérdésünkre Kozma Balázs kereskedelmi igazgató.

A köszöntők után jöhetett az ünnepélyes szalagátvágás, majd a vevők és a meghívott vendégek szemügyre vehették az új üzlethelyiséget. A település polgármestere büszke arra, hogy ilyen volumenű fejlesztés valósulhatott meg Bácsalmáson.

- Mindig öröm számunkra, ha egy helyi vállalkozás megújul, fejlődik, mer nyitni új területek felé. Az ilyen fejlesztések által nem csak az adott cég bevételei növekedhetnek hosszútávon, hanem az önkormányzaté is. Amikor megválasztottak polgármesternek, minden évben tudtuk, hogy 80 millió forint lesz a település iparűzési adóbevétele. Az ilyen bátor vállalkozóknak köszönhetően ez napjainkra eléri az évi 120 millió forintot, ami jó a teleülésnek, jó a lakosoknak is – fejezte ki örömét Németh Balázs.

Hozzászólás (0)