Ősztől guríthatnak a tekós diákok
Gazdaság

Ősztől guríthatnak a tekós diákok

Munkálatok zajlanak ezekben a napokban a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium Majsai úti sportközpontjában. Az évekkel ezelőtt megálmodott épület a hamarosan induló tanévtől nagyban színesíti majd a diákok sportolási lehetőségeit.

Az iskola igazgatója nyomon követte a beruházás építésének minden fontos mozzanatát.

- A mindennapos testnevelésórák bevezetésekor rá kellett jönnünk, hogy a főépületünkben lévő sportcsarnok kapacitása nem elég ahhoz, hogy minden osztály mozogni tudjon iskolaidőben. Akkor döntöttük el, hogy megépíttetjük ezt a központot. Diákjainkkal egyeztetve rendezzük be a különböző helyiségeket. A már szinte szokásosnak mondható konditerem mellett helyet kapott itt egy fallabdapálya, most pedig napokon belül elkészül egy minden igényt kielégítő bowlingpálya is – árulta el Téglás László.

A bowlingpálya igen komoly technikai háttérrel rendelkezik. Az iskola egy amerikai céget bízott meg azzal, hogy bonyolítsák le a projektet.

- A pálya minden elemét a tengerentúlon gyártották, az alkatrészek néhány hete érkeztek meg Magyarországra. Pár napja kamionnal szállítottak ide mindent, most pedig a szakemberek összeállítják a komplett rendszert. Nagyon komoly technikáról van szó. A világ bármely pontján, ahol ők építenek pályát, ugyanezt a minőséget kapják meg a megrendelők – mondta az iskolaigazgató.

A tervek szerint a fiatalok a hamarosan kezdődő új tanévben már minden helyiséget, így a bowlingpályát is tudják majd használni testnevelésórák és akár szabadidős foglalkozások során is.