Petíció a magyar gazdákért
Gazdaság

Petíció a magyar gazdákért

- Nem fogadható el az Európai Bizottság az agrártámogatásokat csökkenteni kívánó javaslata akkor, amikor a magyar  mezőgazdaságban a jövedelmek még mindig nem érik el az uniós átlagot, a gazdákra pedig egyre több kötelezettséget rónak a környezetvédelmi előírások révén- fogalmazott dr. Skribanek Zoltán napirend előtti felszólalásában. A képviselő azt kérte, hogy minél többen írják alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara  és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége közös petícióját.

Napirend előtt kért szót dr. Skribanek Zoltán. A képviselő aggodalmát fejezte ki az Európai Unió tervezett intézkedései miatt.  - Jelentős európai uniós forrásoktól eshetnek el a magyar gazdák, amennyiben megvalósul a 2018 májusában megjelent uniós tervezet, hogy a 2021-2027 közötti ciklusban a közös agrárpolitika költségvetésének rovására, az agrártámogatások csökkentése mellett az elvont forrásokkal a migránsok letelepedését és vidéki közösségekbe való integrációját segítenék elő- fogalmazott a városatya, aki szerint az előirányzott csökkentés 15 ezer forintos hektáronkénti veszteséget jelentene.

A képviselő felhívta a figyelmet, hogy aláírásgyűjtésbe kezdett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara  és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Magosz. Azt szeretnék elérni, hogy az uniós agrártámogatásokat ne csökkentsék, a közös agrárpolitika  forrásait ne csoportosítsák át a migráció kezelésére. Dr. Skirbanek Zoltán úgy véli, a közelgő, májusi uniós választás jó alkalom lesz arra, hogy a magyar szavazók olyan pártot támogassanak,aki elszántan védi a magyar érdekeket az Európai Unióban. 

- Tisztelettel kérem a halasiakat és a környező települések lakosságát, hogy támogassák aláírásukkal  a MAGOSZ és a Kamara kezdeményezését, hogy a közös agrárpolitika forrásait továbbra is a magyar gazdák kapják. Az aláírás megtehető az ország bármelyik gazdakörénél, a falugazdászoknál vagy az agrárkamara irodáiban. A legegyszerűbb pedig online aláírni a peticioamagyargazdakert.hu  oldalon, május harmadikáig - mondta a képviselő.