Sok új és használt autó talált gazdára tavaly
Gazdaság

Sok új és használt autó talált gazdára tavaly

Komoly fellendülés volt tapasztalható az autókereskedelem terén 2019-ben. Országosan és városunkban is sok új- és használt gépjármű talált gazdára. A szakértők szerint ez a tendencia idén is folytatódhat, köszönhetően a különböző állami támogatásoknak.

Egymás mellett sorakoznak az új autók a Kb Autoteam Kft. kiskunhalasi szalonjában. A kereskedés vezetője azt mondja, az előző év itt helyben és országos szinten is kimagaslónak számított az új autók eladása terén.

- A  magyarországi személyautó piac nem kevesebb, mint 16 százalékkal nőtt 2019-ben, ez azt jelenti, hogy közel 157.000 új személyautót vásároltak egy év alatt. Körülbelül ugyanez mondható el a kis haszonjárművekről is, azon a téren is ilyen mértékű emelkedés volt tapasztalható. Itt helyben, mi is a piaci trendet követve, hasonló mértékű növekedést tapasztaltunk. Ezt nagyban segíti a kormány által biztosított nagycsaládos kedvezmény, valamint a nagyobb flottás vásárlások és az állami megrendelések is – árulta el Juhász Tibor ügyvezető.

A használtautók forgalmazásával foglalkozó halasi vállalkozásoknak sem lehet okuk a panaszra, hiszen ezeken a helyeken is egyre élénkebb a forgalom. A tapasztalatok szerint az ide betérő vevők is egyre körültekintőbbek, megfontoltabbak.

- Mi nagyjából egy, másfél millió forintos autókkal foglalkozunk. Ez az a kategória, amire mindig a legnagyobb igény van. Hazánkban is megjelent az új, E10-es benzin. Bár a régebbi autókba nem tanácsolják, hogy ilyet tankoljanak a tulajdonosok, ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy nem alakul ki pánikszerű helyzet és továbbra is nagy lesz a kereslet Magyarországon az idősebb járművek iránt – mondta Vig Gábor a Maxiauto Trade Kft. ügyvezetője.