Százmilliók érkeztek a választókerületbe
Gazdaság

Százmilliók érkeztek a választókerületbe

Két, a halasi választókerülethez tartozó település kapott a kormánytól jelentős karácsonyi ajándékot. Pirtó 100 millió forintot fordíthat útjai felújítására, Mélykúton pedig új művelődési központ valósulhat meg 380 millió forint értékben. A két jó hírt Bányai Gábor országgyűlési képviselő-jelentette be sajtótájékoztatóján. Arról korábban beszélt, hogy a halasi kórház adósságkonszolidációra, nyílászáró-cserére és energetikai korszerűsítésre fordíthat több százmillió forintot, a város pedig kiegészítő támogatásként 45,6 millió forintot, míg közbiztonság növelésre 66 millió forintot kapott.

 
Mélykút és Pirtó lakóinak jó hírt közölhet Kovács Tamás, illetve Nagy Ferenc polgármester. Bányai Gábor országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a választókerülethez tartozó két település közel félmilliárdos forráshoz jutott. Mélykúton régi probléma, hogy az élénk kulturális, civil élet ellenére nincs megfelelő helyszín a programok rendezéséhez. Kovács Tamás örömmel újságolta, hogy 380 millió forintból épülhet meg a város új művelődési központja. 
Pirtó belterületi útjainak többsége harminc évvel ezelőtt épült. Nehézkes már ezeken a közlekedés és a község vállalkozásait is nehéz megközelíteni. Nagy Ferenc szerint éppen ezért örvendetes, hogy az országgyűlési képviselő segítségével 100 millió forint jut útfelújításra, ez a beruházás a belterületi szakaszok ötven százalékát érinti.
 
Egy másik, a napokban megtartott sajtótájékoztatóján beszélt Bányai Gábor arról, hogy a halasi kórház is részesül a kormány adósságkonszolidációjából, e mellett energetikai korszerűsítést és nyílászáró-cserét végezhetnek majd az elkövetkező hónapokban. A városháza 45,6 millió forintos kiegészítő támogatást használhat fel, a közbiztonság fejlesztésére 66 millió forint jut. Ebből hússzal bővül a közterületi kamerák száma, a közterület-felügyeletet és a polgárőrséget is megerősítik, de jut pénz autó- és eszközbeszerzésre is.
Jáger Levente
Fotó: Kovács Iván