Szebb és tágasabb a Nefelejcs Otthon
Gazdaság

Szebb és tágasabb a Nefelejcs Otthon

Elkészült a halasi Fogyatékos Személyek Otthonának bővítése. Kedd délután volt a létesítmény avatása. A közel 80 milliós beruházás lehetővé teszi a lakók létszámának növelését. Most még a berendezés és az engedélyek beszerzése van hátra. A lakók várhatóan augusztusban költözhetnek be.


Emberibb, tágasabb és akadálymentesített – túl vannak az építészeti munkán, elkészült a halasi Fogyatékos Személyek Otthonának bővítése. Ráadásul az intézmény a beruházással nyolc újabb lakónak ad majd új lehetőséget. Az érdeklődésből úgy látják nem lesz nehéz megtölteni a létszámot – tudtuk meg Nyilas Lászlótól a Szociális Szolgáltató Központ vezetőjétől.

A Nefelejcs utcai intézmény hajdanán egy családi házból indult, ma pedig már minden követelménynek megfelel. A fejlesztés során új szobákat alakítottak ki, megoldották az akadálymentesítést, liftet kapott a megújuló szárny, így kerekes székkel is fel lehet jutni az emeletre és szigeteléssel is ellátták az épületet.

Nefelejcs 15

- A város és a kistérség fontosnak tartja a gondoskodást és nagy hangsúlyt helyez a szociális ellátásra, az évek folyamán több hasonló fejlesztés is történt és ez most egy újabb állomása ennek a sorozatnak – ezt már köszöntő beszédében mondta Gyovai István Halas polgármestere.

A városvezető Nyilas László intézményvezetővel közösen vágta át a szalagot. Ezt követően a vendégek megnézték az új helyiségeket. A szobák most még nincsenek berendezve ez az elkövetkező hetek feladata lesz.

Az intézmény lakói a munkálatok idejére átköltöztek a Szabó Ervin utcai egykori kollégium épületébe, de már várják a visszaköltözést. Várhatóan még két hónap kell a berendezkedéshez és a szükséges engedélyek beszerzéséhez.

A Bentlakásos Intézmények korszerűsítése kiskunhalason elnevezésű beruházásra a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás több mint 77 millió forint segítséget kapott. A beruházás az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg az Új Széchenyi Terv keretében.

Szöveg-fotó: Fehér Erika

{phocagallery view=category|categoryid=1351|limitstart=0|limitcount=0}