Szerdán is érdemes volt piacozni (galéria)
Gazdaság

Szerdán is érdemes volt piacozni (galéria)

Szép árukkal, bőséges választékkal várták a kereskedők és az őstermelők szerdán is a vásárlókat a halasi piacon. Továbbra is jelentős a kínálat barackból, dinnyéből, sokan keresték az uborkát, amelyből aztán kovászos savanyúság készül. Népszerű volt a főznivaló kukorica is. 

Volt olyan kereskedő, aki szerint átlagos, volt olyan, aki szerint gyengébb és olyan is akadt, aki úgy látta mozgalmas piacot tartottak szerdán. Tapasztalataink szerint volt forgalom rendesen a sorok között és a kínálatra sem lehetett panasz. Továbbra is jelentős mennyiségű barackot kínáltak az őstermelők, különböző minőségben. Egyiküktől megtudtuk, hogy alig két óra leforgása alatt eladta az árut, de van még a kertjében utánpótlás. Szezonja van a sárga- és a görögdinnyének. Egy 30 éve ezzel foglalkozó árus azt mondja, ő bizony saját termést kínál a vevőknek, lehetőség szerint a mézédes fajtából. Volt aki hosszasan válogatott a sárgadinnyék között, aztán sikerült választania.

A főznivaló kukoricából is volt kínálat, az általunk megkérdezett vásárló az édesebb faját szereti, a családja pedig szereti grillezni is a tengerit. Aki az uborkát kereste, az sem csalódott szerdán a halasi piacon. Lehetett válogatni, valaki a salátának valót kereste, valaki pedig kovászos uborkának szánta azt, amit megvásárolt. Az biztos, hogy a vásárlók elégedetten távoztak, stábrunkkal többen is megosztották tapasztalataikat, erről este 7 órakor kezdődő híradónkban láthatnak részletes beszámolót.