Szijjártó Péter avatta fel a Merkbau új üzemcsarnokát (galéria)
Gazdaság

Szijjártó Péter avatta fel a Merkbau új üzemcsarnokát (galéria)

A Merkbau Zrt. történetének leggyorsabban megvalósuló beruházása annak a nyílászárógyártó üzemcsarnoknak a megépítése, amelyet hétfőn délelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter avatott fel. A kormány 287 millió forinttal támogatta a tervek megvalósítását, amely évente 6-7 ezer ablak, ajtó gyártására képes, 15-20 munkavállaló foglalkoztatásával. 

Mint arról korábban a Halasmédia is beszámolt, a Merkbau Zrt. 287 millió forintot kapott a fejlesztési terveinek a megvalósításához. A kiskunhalasi építőipari cég ennek segítségével valósított meg egy 560 millió forintos beruházást, amelyből egy nyílászárókat előállító, vadonatúj üzemcsarnok épült a vállalkozás telephelyén. Az ünnepélyes avatót hétfőn délelőtt tartották, erre hivatalos volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, dr. Budai Gyula miniszteri biztos, Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester is. 

- Az üzemben évente 6-7 ezer darab – műanyag, illetve alumínium – nyílászáró készül, mintegy 600-700 millió forint értékben, lakossági és ipari megrendelésre. A kis sorozatgyártás mellett egyedi igények kielégítésére alkalmas gyárban 15-20 munkatárssal indul a termelés, a dolgozói létszám a megrendelésektől függően tovább emelkedhet. Az alig több mint fél év alatt elkészült, 1600 négyzetméteres üzemcsarnokhoz egy 50 kWh-ás napelemes rendszer kapcsolódik, mely az energiaigény jelentős részét kielégíti- mondta az avatón Merényi Jakab, a cég alapító-ügyvezetője. 

A járvány kezdete óta 1434 beruházást finanszírozott 1676 milliárd forint értékben a kormány - mondta a beszédében a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint a járvány az egészségügyi kockázatok mellett gazdasági kihívások elé is állította az országokat. Hozzátette: az emberek életén és egészségén túl munkahelyeiket is meg kell védeni.  A kormány ezért tavasszal a munkanélküliség finanszírozása helyett a munkanélküliség elleni harc mellett döntött - hangsúlyozta a politikus. (További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban, valamint a szerdán 19.30 órakor kezdődő Beszéljünk róla magazinban. A Halasi Tükör jövő heti számában interjút olvashatnak Szijjártó Péterrel.)