Szja 1 % - közeleg a határidő
Gazdaság

Szja 1 % - közeleg a határidő

Közeleg a személyi jövedelemadó bevallási határidő, de az szja 1+1 százalékáról is május 20-áig lehet rendelkezni. A nyilatkozat a bevallás részeként vagy akár önállóan is benyújtható. A rendelkezéssel civil szervezeteket, vallási közösségeket vagy a Nemzeti Tehetség Programot lehet segíteni. A támogatható szervezetek között halasi célok is szerepelnek, ezáltal helyi szervezeteket is lehet segíteni.

A NAV tájékoztatása szerint az szja 1+1 százalékáról legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel a NAV webes kitöltő programján keresztül lehet rendelkezni. Az adóhatóság honlapján valamennyi lehetséges kedvezményezett megtalálható. A nyilatkozat a bevallás részeként vagy akár önállóan is benyújtható. A rendelkezéssel civil szervezeteket, vallási közösségeket vagy a Nemzeti Tehetség Programot lehet segíteni. A támogatható szervezetek között halasi célok is szerepelnek, ezáltal halasi szervezeteket is lehet támogatni. A helyi szervezetek, civilek ily módon megvalósítható támogatására korábban a halasi városvezetés is felhívta a figyelmet.

A munkáltatókon keresztül is lehetett intézni a felajánlásokat, ez esetben május 10-ig kellett leadni lezárt borítékban a nyilatkozatokat.