Tetőszigetelés és padlócsere a Dékáni Sportcsarnokban
Gazdaság

Tetőszigetelés és padlócsere a Dékáni Sportcsarnokban

165 millió forintos beruházás van folyamatban a Kossuth utcai Dékáni sportcsarnokban. Szigetelik a tetőt, így vélhetően megszűnnek a beázások, bent a csarnokban pedig új sportparkettát fektetnek le. A tervek szerint tanévkezdésre minden elkészül.

A korábbi nyílászárócsere és homlokzati falszigetelés után most újabb munkálatokkal folytatódik a Kossuth utcai Dékáni csarnok megújítása. - Fent a tető 20 centiméter vastag szigetelést kapott esővíz elleni réteggel. A felülvilágítókat pedig olyan fokozott szigeteléssel rendelkező rétegelt polikarbonát lapokkal cseréltük melyek felülete hővisszaverő. Itt lényegében már elkészültek a munkálatok – avat be a részletekbe Papp Gyula a Kiskunhalasi szakképzési Centrum főigazgatója. Bent a csarnokban viszont még javában dolgoznak. A régi padlót már felszedték, hiszen teljes csere történik, új sportparkettát raknak majd le.

Ez kiemelten fontos program, mert a város legnagyobb fedett helyszínéről van szó.  – A tetőn és a csarnokban folyó munkálatok bruttó 165 millió forint költségűek. A Magyar Kézilabda Szövetség biztosítja a forrás java részét az önkormányzat a Kiskunhalasi Szakképzési Centrummal felerészben megosztva pedig a 30 %-os önerőt - közölte Tóth Péter a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal városfejlesztési osztályvezetője.

További részletek a Halasi Tükörben.