Tízmilliós fejlesztés – új üstöket kap a főzőkonyha
Gazdaság

Tízmilliós fejlesztés – új üstöket kap a főzőkonyha

Nem rotyog bennük több étel. 30 évig szolgálták a közétkeztetést azok a főzőüstök és sütők, amiket most újakra cserélnek a KIGSZ Kuruc vitézek téri főzőkonyháján. Az elkövetkező napokban közel 10 millió forintos beruházás keretében újul meg a konyha eszközállománya. Az új berendezésekkel a mostaninál hatékonyabban tudnak majd dolgozni a konyhán.

Pénteken főztek utoljára a már három évtizede használatban lévő óriási üstökben Halason a Kuruc vitézek téri önkormányzati főzőkonyhán. Hatalmas mennyiségű étel készült bennük a sok év alatt, ám most már itt volt az ideje a cserének. Amint elkészült a pénteki ebéd, megkezdték a konyha kiürítését. A munkálatok idejére sikerült úgy átszervezni a főzést, hogy a pár napos leállásból az innen étkezők semmit ne vegyenek észre. - Mivel három önkormányzati főzőkonyhánk van ezt meg tudtuk oldani – kaptuk a tájékoztatást Stírné Prikidánovics Tímeától a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezetének igazgatójától.

Az új eszközök beszerelése, üzembe helyezése várhatóan szerdára készül el. Az üstök és a sütő cseréjét már régóta várta a konyha. Az új sütő kétszer akkora lesz, mint az eddigi. Új lesz a billenő serpenyő és az eddigi három üst helyett két nagyobbat szerelnek be, melyeknek a bevonata is korszerűbb lesz. E mellett kisebb eszközök beszerzésére is mód nyílt, amik szintén segítik és hatékonyabbá teszik majd a konyha munkáját.

A főzőkonyhánál az év folyamán még szeretnék megoldani a padozatcserét is, hiszen most meg lesz bolygatva a villamos és vízhálózat cseréje miatt.