Több mint 900 milliós fejlesztés Jánoshalmán
Gazdaság

Több mint 900 milliós fejlesztés Jánoshalmán

Egy nagyszabású fejlesztés kezdődik meg napokon belül Jánoshalmán. Ennek kapcsán a térség országgyűlési képviselője és a település polgármestere sajtótájékoztatót tartott ma délután. A beruházásra több mint 900 millió forintos támogatást kapott Jánoshalma önkormányzata.

- Jánoshalma gazdasági elmaradottságának pozitív irányban való elmozdítása érdekében a város vezetése által megfogalmazott fejlesztési cél egyik eszköze az üzleti környezet fejlesztése. 2010-ben valósult meg az egykori laktanya területből kialakított Iparterület létrehozása, ahol a 22 különböző helyrajzi számmal ellátott ingatlanon sok fejlesztés megvalósult. Ezáltal az addig kihasználatlan területet alkalmassá vált arra, hogy rajta a városban működő, vagy újonnan megtelepülő vállalkozások telephely fejlesztési beruházásaikkal megkezdjék termelő, szolgáltató tevékenységüket - mondta el a tájékoztatón Czeller Zoltán polgármester.

Most még ilyen üres...

...de hamarosan ilyen lesz a terület.

A munkálatok három fázisban valósulnak meg. Ezek közül az első szakaszt egy jánoshalmi cég végzi majd el.

- Ha az időjárás ilyen kedvező marad, akkor jó ütemben tudunk majd haladni. Akár már a jövő héten elkezdődhetnek a legelső lépések, ha pedig minden optimális lesz, mi szeretnénk már júniusra végezni a ránk osztott feladatokkal - kaptuk a tájékoztatást Takács Istvántól, a Piramis Trade Bau Kft. ügyvezetőjétől.

A térség országgyűlési képviselője, Bányai Gábor szerint a fejlesztés nem csak a jánoshalmi termelőknek, hanem a környéken élőknek is sok előnyt jelent majd hosszútávon.

- A gyümölcshűtő, tároló, feldolgozó létesítmény a település különösebb közlekedési megterhelése nélkül is alkalmas lehet raktározási, feldolgozási és logisztikai feladatok ellátására. A térség új agrárlétesítményének megvalósítása 3 ütemben történik. Az Iparterületen megépülő új létesítmény munkahelyek létrehozásával, a térségben előállított terményekhez hozzáadott érték megteremtésével hozzájárul a gazdaság élénkítéséhez, a mezőgazdasági termelők létbiztonságának növekedéséhez. A társadalom magasabb jövedelmi szintjétől a fogyasztás bővülése várható, valamint a fogyasztói szokások elmozdulását a magasabb feldolgozottság és hozzáadott értékű termékek irányába - árulta el a politikus.