Több százmilliós fejlesztés a halasi malomban (galéria)
Gazdaság

Több százmilliós fejlesztés a halasi malomban (galéria)

Kívülről az új, hatalmas silók láthatóak, de a malom régi falain belül is jelentős technológia fejlesztések történtek. A Szatmári Malom Kft. több szomszédos ingatlant is megvett a Fenyő és a Henger utcában, a gépbeszerzés, a tárolókapacitás-növekedés azt jelenti, hogy plusz munkaerőre is szükség van.

Aki sétált az elmúlt hónapokban a halasi malom környékén, az láthatta, hogy jelentős fejlesztés zajlik az üzemben. A több mint 200 millió forintos beruházás egyik leglátványosabb része az új gabonatároló silók építése volt. A telephely területe is bővült, több ingatlant is megvásárolt a Szatmári Malom Kft. a Henger és a Fenyő utcában. - Lassan a vége felé járunk a beruházásnak, elkészültek a búzatároló silók, így 8 ezer tonnával nőtt meg a tárolókapacitásunk. Az ömlesztett kiadók is elkészültek, fejlesztettük a malom technológiáját. Aratásra a terveink szerint befejeződnek a munkálatok - mondta Tóth Zoltán kereskedelmi vezető. 

A fejlesztés alatt is folyamatos a termelés, új kiszerelőgép érkezett, ennek beállítása jelenleg zajlik. A beruházás eredménye az, hogy munkaerőre van szükség, malomba, silóba, zsákolóba, is. A malom nemcsak hazai üzletláncoknak szállít. Mester Sándor termékmenedzser szerint folyamatos a szállítás a szerb, a lengyel és a román piacra is.