Többet tankolunk, de ritkábban
Gazdaság

Többet tankolunk, de ritkábban

A benzinkutasok tapasztalata szerint a folyamatos, kisebb mértékű üzemanyagár változáshoz már kellően hozzászoktak az autósok, így a 2-3 forintos emelést vagy csökkentést szinte nem is veszik figyelembe. Az elmúlt napokban azonban a MOL 9 forinttal növelte az üzemanyagok literenkénti árát, ami már jelentős összegnek számít a halasi sofőrök szemében is.

Ahogyan arra előzetesen is számítani lehetett, a viszonylag nagymértékű emelést megelőzősen erősen megnőtt a halasi benzinkutak forgalma. Volt olyan kút, ahol hosszú perceket kellett várakozni, olyan kocsisor alakult ki.

- Ha csak 1-2 forinttal változik a benzin ára, az nem érdekli az embereket. Most viszont a 9 forintos növelés sokakat arra sarkallt, hogy még a kedvezőbb áron teletankolják a kocsijukat. Ennek mi, kutasok most örülünk, viszont ez egyben azt is fogja jelenteni, hogy amíg nem lesz egy jelentősebb árcsökkentés, ezek a sofőrök nem fognak újra elmenni a benzinkútra – mondta el kérdésünkre Gyovai Csaba kútkezelő.

A töltőállomások dolgozói azt mondják, mostanában az emberek ritkábban tankolnak, viszont akkor nagyobb mennyiséget vásárolnak. Míg korábban megfigyelhető volt, hogy sokan akár hetente többször is tankoltak 1-2 ezer forintért, az utóbbi időben ez a jelenség már nem jellemző Kiskunhalasra.

Hozzászólás (0)