Új pálya TAO forrásból
Gazdaság

Új pálya TAO forrásból

Már az új pályán játszanak a fiatalok a Bundzsák Dezső Városi Sportközpontban. Ma délelőtt ünnepélyes keretek között átadták a több mint 162 millió forintos beruházással megvalósult 111x72 m-es műfüves pályát, valamint letették a Kiskunhalasi Szilády Református Futball Club új öltözőépületének alapkövét.

A beruházás során 425 méter kerítés és 630 m2 járda is megépült, valamint megoldották a vízelvezetést. Az ünnepségen Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere köszönetet mondott mindazon vállalkozóknak, akik a 43 millió forintnyi önerő mellé hozzátették a több mint 130 millió forintnyi TAO pénzt.

Vincze Attila, a Szilády RFC vezető edzője elmondta, 2015 szeptemberében nyújtották be a pályázatot az MLSZ Országos Pályaépítési programjára, az elnyert forrásnak köszönhetően megfelelő körülmények várják mostantól a labdarúgás kedvelőit.

Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei igazgatóságának vezetője gratulált a halasi szervezőknek, kivitelezőknek, mint mondta, ahhoz, hogy a sportág talpon tudjon maradni, megfelelő létesítményeket kell biztosítani. Az itt folyó szakmai munka mindenképpen megalapozta azt a döntést, hogy a vállalkozói TAO felajánlások a kiskunhalasi és környékbeli, labdarúgást szerető fiatalok javára fordítódjanak.

Bányai Gábor a térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy Kiskunhalason több sportág is jelentős támogatásokat kapott az elmúlt időszakban. A lovas bázis felújítása mellett, kormányzati forrásból új birkózócsarnok épülhet, kialakítanak a sportpályán egy új futókört és a TOP-os forrásnak köszönhetően létrejöhet a Halasi Tánchagyományok Háza is.

Hozzászólás (0)