Újra Építőipari Nívódíjas a Merkbau
Gazdaság

Újra Építőipari Nívódíjas a Merkbau

Két rangos elismerést is átvehettek a kiskunhalasi székhelyű Merkbau Kft. munkatársai Budapesten, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének ünnepi közgyűlésén. Knáb József vállalkozási igazgató munkáját a Lechner Ödön díjjal is elismerték. (Címképünkön Knáb József vállalkozási igazgató és Petróczy Attila vállalkozásvezető)

A MERCURE Budapest Buda Szálloda Mátyás termében gyűltek össze pénteken az építési vállalkozók, hogy értékeljék a 2018-as gazdasági évet. A rendezvényen Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta, 3000 milliárd forintos forgalmat bonyolított ez az ágazat, az előrejelzések és a már meglévő megrendelés állomány adatai szerint folytatódik ez felívelés, a következő években lesz munkájuk bőven a kivitelezőknek.

Az ünnepi közgyűlés keretében Knáb József, a Merkbau Kft vállalkozási igazgatója Lechner Ödön díjban részesült. A Lechner Ödön díj a kivitelező építési vállalkozásokban résztvevő személyek, személyre szóló elismerését jelentő dj, amelyet az ÉVOSZ tagszervezeteiben hosszabb időszakon át végzett kimagasló, példamutató munka alapján lehet elnyerni. Csak az építőiparban, illetve annak érdekében végzett munka díjazható, de nemcsak a műszaki munka. Így a díjat bármilyen végzettségű és az építőipar bármely területén dolgozó egyén elnyerheti.

Varga Mihály miniszter gratulált Knáb Józsefnek

Az Építőipari Nívódíj a legrangosabb szakmai elismerés, idén nyolc kategóriában pályázhattak a kivitelező cégek. A Merkbau Kft. az ipari és energetikai kategóriában lett első. A Rosenberger Magyarország Kft. nyírbátori üzemének kivitelezésével nyerték el ezt a díjat.