Üzemcsarnok lett az egykori tornateremből
Gazdaság

Üzemcsarnok lett az egykori tornateremből

Új funkciót kapott a volt halasi kereskedelmi iskola épületének tornaterme. Üzemcsarnokot alakítottak ki az épületrészben, ahol megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztatnak. A KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. tollas és pelyhes termékeket gyártó új részlegét ünnepélyes keretek között adták át szerda délelőtt.

A KÉZMŰ Halason már 115 megváltozott munkaképességű dolgozót tud foglalkoztatni. Ez csak úgy valósulhatott meg, hogy a város önkormányzata is az ügy mellé állt, és amiben tudta támogatta az elképzeléseket – hangsúlyozta beszédében Csizi Péter a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az átadó ünnepségen jelen volt Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár is. Mint mondta a halasihoz hasonló beruházásoknak köszönhetően emelkedik a megváltozott munkaképességűek foglakoztatása és a jövőben is, amivel tudják, segítik ezt a tendenciát, hiszen az a cél, hogy mindenki, aki szeretne dolgozni el tudjon helyezkedni.

Az önkormányzat az első megkeresés óta segíti a KÉZMŰ halasi üzemét. Így a volt kereskedelmi iskola épületében mára egy komoly termelő egység jött létre és a városban ismét megerősödött a könnyűipar. A városnak jó a kapcsolata a céggel, örülünk a fejlesztéseknek és annak, hogy sokaknak munkát tudnak biztosítani- mondta Fülöp Róbert polgármester.

Párnákat, paplanokat töltenek, huzatokat varrnak a KÉZMŰ új halasi üzemegységében. Egy magyar családi vállalkozás a Naturtex biztosítja a munkát, illetve a gyártáshoz gépeket is. A cég fontosnak tartja, hogy itthon, magyar munkaerővel tudják készíttetni egyedi termékeiket, melyek import árukat váltanak ki az üzletek polcain – mondta beszédében Gellért Ákos a Naturtex Kft. ügyvezetője. A KÉZMŰ halasi üzemegységénél további fejlesztések is várhatók, melyről már folynak az egyeztetések az önkormányzattal.