Vége az aratásnak
Gazdaság

Vége az aratásnak

Az aratás kezdetét Péter, Pál napjához kötik. Idén az esős időjárás jelentős mértékben befolyásolta a munkálatok menetét. A kiskunhalasi malomba a megszokottól később, július elején érkezett az első szállítmány, mostanra azonban véget ért régiónkban is a betakarítás.

A csapadékos periódus miatt akadozott az aratás. Nem minden termelő takaríthatta be a búzát akkor, amikor szerette volna. A többségnek ki kellett várnia az erre alkalmas időpontot. - Mostanra befejeződött az aratás a térségben. Van megfelelő mennyiségű és minőségű magyar gabona a malmok számára. Emellett nagy az exportérdeklődés is az esős időjárás miatt. Megy áru Románia irányába, osztrák területre és Boszniába – tájékoztatott Tóth Zoltán, a halasi malom kereskedelmi vezetője.

- Szegedi és kiskunhalasi telephelyünkre több mint 40 ezer tonna étkezési búzát sikerült felvásárolni. A beszállítás nagy mennyiségben most kezdődik cégünk területére – tette hozzá. A Szatmári Malom Kft. illetékese arról is beszámolt, hogy Kiskunhalason még zajlanak a felújítási munkálatok. A termelés várhatóan ősszel indul újra a helyi egységben.