(►) A csoki és a vanília az örök kedvenc
Közélet

(►) A csoki és a vanília az örök kedvenc

A gyengébb, tavaszi forgalom után most, a nyári kánikulában egyre többen látogatnak el a halasi cukrászdákba, hogy megkóstoljanak néhány klasszikus ízt vagy újdonságot a fagylaltkínálatból. A vállalkozók szerint ebben a telített piaci helyzetben árakat nem érdemes emelni, viszont a minőségre folyamatosan törekedni kell.

Hiába jelennek meg évről-évre új ízek a fagylaltozók kínálatában, továbbra is hódítanak a klasszikusok. Szinte elképzelhetetlen, hogy egy fagyizóban ne legyen a pultban csokoládé, vanília vagy puncs. Kozla Kornél vállalkozó azt mondja, két csoportra kell osztani a vásárlókat.

- Idén is az a tapasztalat, hogy vannak, akik csak az évek, évtizedek óta jól bevált, régről ismert fagylaltokat vásárolják, mint például a citrom, csoki vagy vanília, azonban szerencsére sokan vannak, akik mindig új ízeket szeretnének megismerni. Arra törekszünk, hogy mindenki megtalálja a kedvenceit. A közelmúltban zárult le a 2020-as Év fagylaltja verseny, ahol a passiógyümölcs-karamell ízt választották meg a legjobbnak. Hamarosan az ország számos cukrászdájában, így nálunk is feltűnik majd a kínálatban ez a termék – árulta el a Muskátli cukrászda vezetője.

Bodó Józsefné unokáit hozta el fagylaltozni. Véleménye szerint a fiatalabb korosztály tagjai már egészen más ízeket kedvelnek, mint például ő.

- Én a régebbről megkedvelt ízeket keresem minden alkalommal, az unokáim viszont egészen mást akarnak megkóstolni, ha betérünk egy-egy gombócra. Ők a savanykásabb, frissítőbb fagyikat választják általában – mondta a nagymama.

A vállalkozók bíznak abban, hogy egész nyáron marad a mostanihoz hasonló, fagyizásra tökéletesen alkalmas jó idő.