(►) Babaklub óvintézkedésekkel
Közélet

(►) Babaklub óvintézkedésekkel

Tavaly ősszel kezdte meg működését a Martonosi Pál Városi Könyvtárban a Kerekerdő Baba-Mama Klub. Vezetője, Faragó-Csabankó Kitti maga is kisgyermekes anyuka, célja pedig az, hogy hétről-hétre a lehető legtöbb szülőt, nagyszülőt meg tudjon szólítani az érdekes témákkal. A vírushelyzet miatti hosszas kihagyás után múlt héten végre újra együtt lehettek a kicsik és szüleik a klubfoglalkozás keretében.

- Nekem is és bátran mondhatom, hogy a többi anyukának is nagyon hiányzott már a rendszeres találkozások lehetősége. Örömmel mondhatom, hogy jelen állás szerint minden szerdán 10:30-tól délig várjuk a kisgyerekeket és szüleiket, nagyszüleiket a könyvtárban. A foglalkozások mindig ingyenesek, és bármikor lehet hozzánk csatlakozni. Fontos azonban, hogy be kell tartanunk minden óvintézkedést az itt tartózkodás ideje alatt is. Maszkot kell húzni a felnőtteknek, belépéskor nem maradhat el a kézfertőtlenítés, a bejáratnál. Korábban is azt kértük, a mostani helyzetben pedig még inkább hangsúlyozzuk, hogy ha beteg a gyermek, akkor lehetőség szerint ne hozzák közösségbe. Várják meg, amíg teljesen meggyógyul, s majd következő héten ellátogatnak hozzánk. Vigyázzunk egymásra! – kéri Faragó-Csabankó Kitti.

Belépéskor minden baba és anyuka kezet fertőtlenít

A szülők nagy örömmel hozták a kislányokat, kisfiúkat a szünet utáni első babaklubba. Azt mondják, nehéz volt a négy fal között tölteni a mindennapokat.

- A közösségi élet nagyon fontos a gyerekek fejlődése szempontjából és mi, anyukák is boldogok vagyunk, ha beszélgethetünk másokkal. Bízunk benne, hogy nem jön a vírus második hulláma, mert végre ismét elkezdhettünk közösségbe járni, nagyon sajnálnám, ha ismét eltörölnének minden ilyen lehetőséget. Maszkot, kézfertőtlenítőt mindig hordunk magunkkal, s ahogy látom, mások is odafigyelnek erre – árulta el Nagy Gyöngyi szülő.