(►) Cum Gratia díj Mester Sándornak
Közélet

(►) Cum Gratia díj Mester Sándornak

Idén is átadták az Öregdiákok Halasi Egyesülete által alapított Cum Gratia pedagógus díjat. Az ünnepséget kedden este tartották  a Martonosi Pál Városi Könyvtárban. 2019-ben Mester Sándor vehette át a rangos elismerést.

Az ünnepségen a megjelenteket először az est moderátora, Kovács Erika köszöntötte, majd az Öregdiákok Halasi Egyesületének elnöke, Kovács Sándor vette át a szót, aki röviden beszélt a városszerte egyre ismertebb díjról és a faültetésről, mellyel minden évben a díjazottak előtt tisztelegnek.

Mint a helyszínen elhangzott, a Cum Gratia díjat azok az aktív vagy nyugdíjas pedagógusok kaphatják meg, akik Kiskunhalason alap- illetve középfokú oktatásban dolgoztak. A díj hangsúlyozottan nem szakmai, azt volt diákok írásos javaslatai alapján egy 5 tagú grémium ítéli oda minden évben.

A volt tanítványok jelölése nyomán, idén Mester Sándor, a Felsővárosi-iskola volt történelemtanára kapta meg a Cum Gratia díjat. (a cikk a videó után folytatódik)

A volt pedagógus meghatódva vette át a díjat, s mint mondta, sok tanárának volt szerepe abban, hogy ő végül a pedagógusi pályát választotta, holott gyermekként el sem tudta volna képzelni, hogy tanárként dolgozzon.

Kovács Sándor, az Öregdiákok Halasi Egyesületének elnöke felhívja a figyelmet arra, hogy januártól ismét lehet javaslatot tenni arra, ki kapja meg a következő évben a Cum Gratia díjat. Ezt akár e-mailben (oregdiak@gmail.hu), akár postai levélben (Öreg Diákok Halasi Egyesülete, Kiskunhalas, 6400 Sétáló utca 8.) is meg lehet tenni.