(►) Egy tökéletes este a Szilády végzőseivel
Közélet

(►) Egy tökéletes este a Szilády végzőseivel

Színvonalas, látványos, humoros, sokszor mégis megható délután és este áll a Szilády Áron Református Gimnázium végzősei mögött. Szombaton tartották szalagavató báljukat, melynek pillanatai bővelkedtek az imént említett jelzőkben.

A szalagtűzés ünnepélyes pillanati délután öt órakor kezdődtek a gimnázium dísztermében. A fiatalok osztályfőnökeiktől kapták meg a szalagokat.

Az ünnepség után közösen vonultak át a bál helyszínére, a Kossuth utcai Dékáni Sportcsarnokba, ahol pontban 19 órakor indult az est könnyedebb, szórakoztatóbb fejezete.

A hagyományoknak megfelelően, a Palotás nyitotta meg a bál táncprodukcióinak sorát. A végzősök előadása kellően megalapozta az est további hangulatát.

Az osztálytáncokon jól érződött, hogy a diákok hosszas hónapokat töltöttek gyakorlással. Volt olyan csapat, akik előzetesen elárulták, ők bizony már az előző tanévben kigondolták, mit is szeretnének előadni a nagy napon.

A szalagavatón a publikum többek között táncjelenetet láthatott a Grease című filmből, de ápolónők és bankrablók is táncoltak a parketten. Jutalmuk sok-sok taps volt.

Nem csak a végzősök szórakoztatták a jelenlévőket. A Stúdió 2000 TSE táncosai és a Halas Concert Band tagjai is készültek produkciókkal.

Keringőből természetesen kettőt is láthattak az érdeklődők a szalagavatón. Az angol- és a bécsi változat is hatalmas sikert aratott.

A helyszínen készült felvételeket a Halas TV Pont magazinjában láthatják majd a nézők.