(►) Életmentő műszer érkezett Kisszállásra
Közélet

(►) Életmentő műszer érkezett Kisszállásra

A falu háziorvosi rendelője egy vadonatúj defibrillátor készülékkel gyarapodott. A település vezetősége és az ott praktizáló háziorvos is egyetértett abban, hogy a többfunkciós orvosi eszköz nagyban könnyíti és gyorsítja majd a betegek ellátását a mindennapokban.

Hétfőn reggel érkezett meg a kisszállási háziorvosi rendelőbe az új defibrillátor. A készülék alkalmas a betegellátásban előforduló sürgősségi és terápiás feladatok elvégzésére is.

- A sors iróniája, hogy az EKG készülékünk egy héttel ezelőtt romlott el. Az egy 400.000 forintos berendezés, jelenleg a fővárosban próbálják megjavítani. Most, hogy itt van ez az új defibrillátor, szerencsére már nem érezzük az előző készülék hiányát. Nagyon örülök, hogy sikerült beszereznünk, ezzel is gyarapítva az orvosi rendelő felszereltségét.

Malustyik László alpolgármester, Rozsnyai Attila polgármester és Dr. Hollósi Renáta háziorvos

Szalai József volt az első kisszállási lakos, akin az új berendezés segítségével vizsgálatokat végeztek. Véleménye szerint is szükség volt a faluban egy ilyen készülékre.

- Fontos dolog, hogy településünkön van egy defibrillátor, amivel ráadásul különféle vizsgálatokat is el lehet végezni. Nálunk a családban is van magas vérnyomással küzdő beteg, sőt sok idős lakosa is van a falunak, ezért kell, hogy megfelelő orvosi eszközök álljanak rendelkezésre a vizsgálatokhoz – fejtette ki Szalai József.

A falu háziorvosa is úgy látja, nagyban könnyíti és gyorsítja majd az egészségügyi ellátást a most beszerzett eszköz.

- A falu vezetése keresett meg azzal, hogy mondjam el, mire lenne még szükség az orvosi rendelőben. Igazából nagyon jól felszerelt, modern rendelőnk van, ez a készülék hiányzott még innen, de most már szerencsére ez is megvan. A legfontosabb, hogy ez egy hordozható berendezés, tehát nem csak a rendelőben tudunk segítséget nyújtani vele. Ha a beteg olyan állapotban van, hogy a helyszínen kell segítenünk rajta, ez a defibrillátor arra is tökéletes megoldás. Nagyon jó készülék, de bízom benne, hogy a lehető legkevesebbszer kell majd használnunk éles szituációban – mondta Dr. Hollósi Renáta.