(►) Hétfőtől lehet csomagot vinni a kórházban fekvő betegeknek
Közélet

(►) Hétfőtől lehet csomagot vinni a kórházban fekvő betegeknek

Hétfőtől már megkaphatják a hozzátartozóik által összeállított csomagokat a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban. Ennek a lehetőségnek a megteremtése óriási összefogás eredménye, vállalkozói felajánlások mellett az intézmény dolgozta ki azt a módszert, amelynek köszönhetően biztonsággal átadhatóak a személyes használati tárgyak, ruhák, tisztálkodószerek.

Eddig problémát jelentett a szigorítások miatt, hogy a hozzátartozók csomagokat juttassanak be a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba. Hétfőtől, mindez megoldhatóvá válik, ezt a célt szolgálta az a konténer, amelyet a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet ajánlott fel és a Vankó Kft. daruja rakta a helyére. Ezután Gál Dezső és csapata, a kórház vezetésének útmutatásai alapján kialakította a fedett csomagátvevő pontot, ahol ledes tájékoztatót is elhelyeztek. Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktató Kórházának főigazgatója azt mondta, hétfőtől működhet a rendszer, amelyet elsőként itt alkalmaznak az országban.

A csomagok elhelyezéséhez szükséges műanyag ládákat Kárpáti János és Szigeti Menyhért ajánlotta fel. A konténerben a polcrendszert a Klapcsik Transz munkatársai szerelik majd fel a hétvégén. A személyes használati tárgyakat, ruhákat, tisztálkodószereket egy ózongenerátor segítségével sterilizálják, csak ezt követően juthat be a kórház főépületébe. A Materiál Plasztik Kft. strapabíró, műanyag táskákat ajánlott fel. A csomagokat hétfőtől péntekig 9-12 óra között adhatják le. 

Videó: Csóti Gábor