(►) Jönnek a fagyok - veszélyben a vízmérő!
Közélet

(►) Jönnek a fagyok - veszélyben a vízmérő!

Hiába a napsütés, jönnek a kemény fagyok, most már tényleg ne halogassák a kutak, kerti csapok, úgynevezett „téliesítését”. Ez utóbbi esetben a fagycsapot mindig koppanásig kell elfordítani, ellenkező esetben szivároghat és ez bizony komoly károkkal járhat.

A vízmérő órák megóvása is fontos feladat ilyenkor a téli időszakban. A szakemberek azt javasolják, hogy az aknában lévő vízmérőt célszerű valami vastagabb ruhaanyaggal, régi kabáttal, vagy zsákkal letakarni. Az akna fedőlapjánál pedig ügyelni kell arra, hogy megfelelően záródjon. Ha ebben nem vagyunk biztosak, akkor ezt is le lehet takarni, hogy a fagy ne tehessen kárt az érzékeny mérőműszerben. A nyaralók, hétvégi házak esetében is vízteleníteni kell a belső hálózatokat, hiszen a fagy itt is tönkreteheti a vízvezetékeket. Volt olyan esztendő, amikor több száz vízmérő szétfagyott a térségben, ennek a pótlása a fogyasztó pénztárcáját terheli, így inkább jobb elé menni a bajnak.

Az alábbi tudósításban a Kiskunsági Víziközmű - Szolgáltató Kft. munkatársai adnak hasznos tanácsokat a fagycsapokkal és a vízmérőkkel kapcsolatban.