(►) Megszépült környezet várja a babákat
Közélet

(►) Megszépült környezet várja a babákat

Kisbabák és bölcsődés korú gyerekek hangja tölti meg hetente többször is a református templom mellett található közösségi épületet. A Szilády Áron utcai ingatlanban már hosszú ideje működik egy baba-mama klub, most pedig egy felújításnak köszönhetően a kicsik megszépült környezetben játszhatnak a termekben.

Mint a klub vezetőjétől megtudtuk, a gyerekeket és a szülőket minden héten más és más tematika várja a megszépült környezetben.

- Hetente kétszer várjuk a résztvevőket. Keddenként a piciket, vagyis az egy éven aluliakat, szerdánként pedig az egytől hároméves korosztályig várjuk a gyermekeket és szüleiket. A klubnak az a lényege, hogy a picik és a szülők együtt tölthetnek el pár órát. Zenés foglalkozások, mondókák, egyszerű tornagyakorlatok színesítik a programot – árulta el Kaszap Imréné, klubvezető.

A református egyház jóvoltából a közelmúltban teljesen megújult a foglalkozásoknak helyet adó épület.

- Évek óta sikerrel működik itt a baba-mama klubunk, viszont az épület ez idő alatt nagyon rossz állapotba került. A lapostető elöregedett, folyamatosan beáztak a termek, a világítás sem volt megfelelő. A felújítás megtörtént, a tető szigetelve lett, belülről pedig a festést követően színes képek is kerültek a falakra Hambalkó Magdolna jóvoltából – tudtuk meg Bödecs Pál főigazgatótól.

Nem csak a gyerekek, a felnőttek is élvezik ezeket a rendhagyó foglalkozásokat. A szülők azt mondják, öröm látni a kicsik boldogságát. A babákat és a szülőket minden kedden és szerdán várják a református templom mellett található épületben.