(►) Megviselik a szervezetet az időjárási frontok
Közélet

(►) Megviselik a szervezetet az időjárási frontok

Változékony időjárás jellemző térségünkre ezekben a napokban. Sokak panaszkodnak e miatt fejfájásra és egyéb tünetekre. Annak jártunk utána, milyen panaszokkal keresik fel mostanság leggyakrabban a halasi háziorvosokat a páciensek.

Mint megtudtuk, a háziorvosi rendelőkben is sokan jelentkeznek olyan panaszokkal, amik egyértelműen összekapcsolhatók a frontokkal.

- Vannak, akik egész jól tűrik a nagy hőingadozásokat, de a krónikus betegeknél sajnos komoly problémákat okozhat a hideg-meleg váltakozás. Problémák lehetnek a várnyomással, változhat a pulzusszám, reumás jellegű fájdalmak jöhetnek elő. Sokkal érzékenyebbek, ingerültebbek ilyenkor az emberek, hisz nem úgy alszanak, ahogy kellene, sokkal fáradékonyabb mindenki ezekben a napokban – tudtuk meg Dr. Kovács Enikő Éva háziorvostól.

Ezt erősítették meg az általunk megkérdezett halasiak is, akik hasonló panaszokról számoltak be lapunknak.

- Engem nagyon megviselnek a frontok. Most a napokban is egyik éjszaka felszökött a vérnyomásom. Sok mindent nem lehet tenni ellene. Amennyit tudok, próbálok szabad levegőn lenni, rendszeresen mozgok, sétálok sokat. Be kell látni, hogy nem vagyunk már fiatalok, vigyázni kell magunkra! – nyilatkozta Csordás Tiborné nyugdíjas.