(►) Mutatjuk, mikor lesznek hosszú hétvégék 2018-ban
Közélet

(►) Mutatjuk, mikor lesznek hosszú hétvégék 2018-ban

Minden megkezdett újév egyik fontos kérdése a munkavállalók és a diákok számára, hogy a munkaszüneti napok mikorra esnek. 2018 ebből a szempontból egy nagyon szerencsés év, hiszen a már elmúlt január elsejeivel együtt összesen kilenc hosszú hétvége van, ebből hat alkalommal kell ledolgozni egy áthelyezett pihenőnapot szombaton.

Melyek a 2018-as munkaszüneti napok?

1. Az év rögtön egy munkaszüneti nappal indult, ugyanis január 1-je hétfőre esett. (3 napos hosszú hétvége volt)

2. A második munkaszüneti nap március 15. Mivel ez csütörtökre esik, ezért a péntek pihenőnap lesz. A március 16-i napot március 10-én kell ledolgozni. (4 napos hosszú hétvége)

3. Március 30-a nagypéntek, április 2-a húsvéthétfő. Ezek ünnepnapok, nem kell ledolgozni őket. (4 napos hosszú hétvége)

4. Május 1-je keddre esik, így április 30-án sem kell dolgozni. Az így kapott „ajándék" napot április 21-én kell ledolgozni. (4 napos hosszú hétvége)

5. Májusban a pünkösdhétfő is szünnap lesz, ezúttal 21-re esik. (4 napos hosszú hétvége)

6. A következő munkaszüneti napra viszonylag sokat kell várni, augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe hétfőre esik. (3 napos hosszú hétvége)

7. Október 23-a keddre esik, emiatt október 22-én sem kell dolgozni. Az áthelyezett munkanap október 13-án lesz. (4 napos hosszú hétvége)

8. November 1-je mindenszentek napja csütörtökön van. Emiatt a péntek is pihenőnap, ami újabb négynapos hosszú hétvégét eredményez. Ledolgozni november 10-én kell. (4 napos hosszú hétvége)

9. December 25-26, karácsony. Ez a két nap keddre és szerdára esik, de értelemszerűen 24-én sem kell dolgozni. Ez a nap december 1-jén kerül pótlásra. (5 napos hosszú hétvége)

További részletek a 19 órakor kezdődő Híradóban, a Halas TV-ben.

Hozzászólás (0)