(►) Programok augusztus 20-án
Közélet

(►) Programok augusztus 20-án

Közeledik augusztus huszadika, államalapításunk ünnepe. A Halasi Média és Kultúra Kft. két helyszínre várja az érdeklődőket, a Végh-kúria ad otthont az ünnepi műsornak és a kenyérszentelésnek, délután pedig a kikapcsolódáson lesz a fő hangsúly. A Sóstó partján könnyűzenei koncertek, látványos bemutatók lesznek, a tűzijátékot követően pedig Keresztes Ildikó koncertjét lehet megtekinteni.

Augusztus 20-án, délelőtt már 9 órától várja az érdeklődőket a Halasi Média és Kultúra Kft. a Végh-kúriába, akkor kezdődik a játszóház. Tíz órától az Országzászlónál felvonják a nemzeti lobogót, majd 10.20 órától a kúriában a szabadkai Miroslav Jovanovic és Bakos Árpád műsorát lehet megtekinteni. Ezt követően, 11 órától lesz az ünnepélyes kenyérszentelés- és áldás a történelmi egyházak részvételével. A délelőtt folyamán mutatják be a Thorma-bort a nagyközönségnek. A program végén kenyérlángos kóstolásra lesz lehetőség.

Délután a Sóstó partjára várják a kikapcsolódni vágyókat. Háromnegyed négytől kezdődnek a koncertek, elsőként a hatvanas, hetvenes évek muzsikáját játszó halasi Tremolo zenekar áll színpadra. Az együttes követi a Puppet fellépése, majd a Bravó Johnny fellépését tekinthetik meg. 

A Tremolo együttes

Este nyolc órától a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület bemutatója lesz, majd kilenc órától a sokak által nagyon várt tűzijáték következik. Az égi paráéát követően 21.30 órától Keresztes Ildikó élő koncertje zárja a programot.