(►) Villámlás, jégeső februárban:  a Ciara Halasra érkezett
Közélet

(►) Villámlás, jégeső februárban: a Ciara Halasra érkezett

Elsötétült az ég a város felett nem sokkal fél nyolc után, percekkel később pedig már villámlással, égzöngéssel jégeső zúdult Kiskunhalasra. A szél is felerősödött, repültek a kisebb ágak és kifordultak az esernyők.

Ritkán tapasztalni februárban olyan időjárási körülményeket, mint amilyenek kedden reggel fogadták a halasiakat. Sötét fellegek gyülekeztek az égen, aztán feltámadt a szél. Olyan fényviszonyok voltak, mintha késő délután lett volna. Közben az eső is rákezdett, mégpedig apró jégdarabokkal szórta meg a várost. Repültek a kisebb faágak, az esernyőket is kifordította a szél, aki gyalogosan, biciklivel közlekedett, gyorsan fedezéket keresett magának. Az egész 15 percig tarthatott, de a meteorológusok szerint a nap folyamán még számítanunk kell hasonlóra. A halasi tűzoltóság ügyeletére eddig egy riasztás futott be, a Felsőöregszőlőkben egy villanyvezetékre faág zuhant. 

A biztosítótársaságok és a katasztrófavédelem is előre figyelmeztetett a veszélyre. A Ciara viharciklon a Dunántúlon már a tegnap komoly pusztítást okozott, a 90 kilométeres széllökések fákat csavartak ki, villanyvezetékeket téptek le, tetőket rongáltak meg. Mindenki vigyázzon magára!