11 milliós JYSK adományt kapott a kórház
Közélet

11 milliós JYSK adományt kapott a kórház

Néhány hete nyitotta meg kapuit Kiskunhalason a skandináv stílusról ismert JYSK Áruház. Az alváskultúra szakértő cég látva a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban zajló megfeszített munkát, adományozási szándékkal kereste meg a várost. A cég a koronavírus-veszélyhelyzet idején ágyneműket szeretett volna átadni, ám amikor meghallották, hogy az orvos szálló felújításához, berendezéséhez is segítség kellene, rögtön döntöttek az adomány módosításáról, így nyílt lehetőség, hogy összesen nyolc lakást berendeznek a kórház területén álló épületben.

A JYSK vezetőit Fülöp Róbert polgármester és Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató fogadta. A találkozón Hauer Attila értékesítési és marketingvezető elmondta, a JYSK világszerte támogatja az egészségügyet, a fogyatékkal élőket, a mozgáskorlátozottakat. A koronavírus járványveszély idején kiemelten adakoztak az egészségügyi intézmények számára is, így kerülhet sor most a több mint 11 millió forintos adomány átadására.

Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató meg is mutatta a cég képviselőinek a frissen felújított orvos szálló egyik szobáját. A berendezések, az asztalok, ágyak mind a JYSK termékei, modern, letisztult környezet fogadja majd az itt elszállásolt orvosokat. Mint elhangzott, a többi szoba felújítása és berendezése folyamatosan zajlik majd a következő hónapokban. Szimeiszter Sándor a JYSK Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, a berendezett szobák mellett 150 paplant, párnát és ágyneműt is hoztak a kórház számára, így több területen is fel tudják használni az adományt, amellyel a 150 ezer ember ellátását végző intézményt támogatják.

Fülöp Róbert polgármester úgy gondolja, ez az adomány is jól példázza azt az össztársadalmi összefogást, ami az elmúlt hónapokat jellemezte, a gazdasági vállalkozások számára is fontos a Semmelweis Kórház és az ott dolgozók élet és munkakörülményeinek javítása.