1517 métert futottak (galériával)
Közélet

1517 métert futottak (galériával)

A reformáció 500 éves évfordulójának tiszteletére szervezett futást a helyi evangélikus közösség. A jeles dátum okán 1517 métert teljesítettek a résztvevők. Nemcsak sportolók, hanem diákok, képviselők álltak rajthoz és az Ékes Kapu, valamint a Református EGYMI lakói is ott voltak a mezőnyben. Minden futó erre az alkalomra szóló ajándékot kapott.

Örülök, hogy eljöttetek.  Így fogadta a jelentkezőket a csütörtök délutáni emlékfutáson Jeszenszky Péter, aki a közelmúltban zarándokfutást szervezett a reformáció 500 éves évfordulója előtt tisztelegve. A mostani programot a helyi evangélikus közösség, Honti Irén lelkész vezetésével rendezte meg, amelyen minden résztvevőnek 1517 métert kellett teljesíteni. Megtudtuk, hogy a helyi közösség a várostól kapott támogatás egy részéből bonyolította le az eseményt. Minden résztvevő egy, Luther Mártont ábrázoló ajándékot vihetett haza.

A belvárost érintő távon nemcsak sportolók álltak rajthoz. Képviselők, mozgást kedvelő diákok, tanárok, helyi polgárok vállalták a csütörtök délutáni közös mozgást. Ott voltak a Református EGYMI intézményének, valamint az Ékes Kapu pedagógusai és lakói is, akik közül néhányan kerekesszékkel teljesítették az 1517 métert. A jó hangulatú rendezvény közös beszélgetéssel zárult.