A 90 éves Szekeres Sándort köszöntötték
Közélet

A 90 éves Szekeres Sándort köszöntötték

Kilenc évtized áll a háta mögött. Volt koccintás és születésnapi torta, de a polgármester is gratulált a 90. születésnapját ünneplő Szekeres Sándornak. Az ünnepelt 25 éve lett magyar állampolgár. Munkásévei alatt többféle szakmában is helyt állt, de mindig a családja volt a legfontosabb a számára.

Kilencvenedik születésnapját ünnepli Szekeres Sándor. A jeles alkalomból Halas polgármestere is gratulált az ünnepeltnek és átadta a miniszterelnök aláírásával ellátott oklevelet. Szekeres úr már nagyon várta a találkozót a városvezetővel, egy kicsit meg is hatódott a köszöntésen.

Szekeres Sándor a Szerbiában lévő Torontálvásárhelyen született. Lányát és annak családját követve 25 éve lett magyar állampolgár és kiskunhalasi lakos. Mint mondta: jól érzi magát a városban, az otthonának tekinti Halast. Hajdanán pékmesterséget tanult, de dolgozott a tűzoltóságon, volt gépjárművezető, vagyonőr és az építőiparban is helyt állt. – amit csinálni kellett becsülettel csináltam. Több ház építésében részt vettem, nagy házakéban, nem kis kunyhókat csináltam - mesélte.

Az ünnepelt egészségi állapota miatt már pár éve az Idősek Otthonában lakik, de továbbra is a család a mindene, amikor csak lehet, együtt van szeretteivel. A születésnapot is közösen ünnepelték egy nagy összejövetel keretében, hiszen van hat unoka és tíz dédunoka.

Idén Halason sok hasonló születésnapi köszöntésre kerül sor. – Örülök az ilyen eseményeknek, számomra, fontosak ezek a személyes találkozások, jó, hogy ilyen sokan megérik ezt a szép kort – mondta Fülöp Róbert polgármester.