A 95 éves F. Nagy Józsefet köszöntötték
Közélet

A 95 éves F. Nagy Józsefet köszöntötték

Boldog ember vagyok. Így fogalmazott 95. születésnapja alkalmából F. Nagy József, akit csütörtökön délután köszöntöttek. Közel húszan ülték körbe az ünnepeltet, aki bölcsességével, nagy tudásával és pedagógusként empátiájával sokak megbecsülését kivívta az elmúlt évtizedekben.

Kilencvenöt évvel ezelőtt, ezen a napon született meg egy kis földesi tanyán F. Nagy József Kiskunhalas és Abaújszántó díszpolgára, elismert pedagógusa, közéleti személyisége. A jeles alkalomból látogatta meg őt lánya, dr. Bognárné Nagy Éva otthonában Fülöp Róbert polgármester, Kuris István László alpolgármester és Túriné Czeglédi Edit szociálpolitikai csoportvezető. Nem érkeztek üres kézzel, a városlakók jókívánsága mellett átadták Orbán Viktor miniszterelnök díszoklevelét is. Józsi bácsi szeretettel fogadta a vendégeket és megjegyezte, bizony a Halasi Tükörből, valamint a Halas Tv híradójából nyomon követi a város történéseit. 

Aztán egymás után érkeztek a köszöntők. Palásti Károly és Lukács László a Szilády Áron Társaság nevében, Pajor Kálmán, az 56-os Emlékbizottság vezetőjeként köszöntötte fel az ünnepeltet. F. Nagy József meghatódott  Gyenizse László ajándékán, aki az egykori és jelenlegi  tekós kollektíva üdvözletét tolmácsolta. Tamási József is személyes ajándékkal kedveskedett Józsi bácsinak, a család nevében veje, dr. Bognár István szólt néhány szót Józsi bácsihoz. 

- Boldog vagyok azért, hogy ennyien összegyűltünk itt ma. Hatvanhét éve élek boldog házasságban, két gyermeken, négy unokám és négy dédunokám van. Köszönöm mindenkinek, aki gondol rám és velem ünnepel - fogalmazott F. Nagy József. A születésnapi tortán lévő gyertya elfújása után számtalan régi történet és fénykép előkerült. Isten éltesse sokáig Józsi bácsit! (További részletek a péntek esti híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.)