(►) A dékánisok zárták a szalagavatók sorát (galéria)
Közélet

(►) A dékánisok zárták a szalagavatók sorát (galéria)

Ötletes osztálytáncoknak tapsolhatott a közönség a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának szalagavatóján. A Dékáni-sportcsarnokban megrendezett ünnepi esten a legjobban teljesítő diákoknak Molnár Nándor igazgató tűzte fel a végzősök jelképét.

A végzős osztályok bevonulásával kezdődött a KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziumának szalagavatója. Elsőként a 12.a (osztályfőnök: dr. Vojcsek Hajnalka), majd a 12.b (osztályfőnök: Taupertné dr. Janosütz Julianna), a 12.c (osztályfőnök: Kothenc Ádám) és a 11.e (osztályfőnök: Becze Györgyi) érkezett meg a sportcsarnokba. Molnár Nándor igazgató ünnepi beszédét követően a legjobban teljesítő diákoknak az intézményvezető tűzte fel a szalagot.

Idén a Nagy Regina Anna, Mezei Lénárd (12.a), Nistor Krisztina, Szegedi Szabolcs (12.b), Bárdos Alexandra, Szarvas Evelin (12.c) és Duchai Brigitta, Horpáczi Dalma (11.e) részesült ebben az elismerésben. A többi végzősnek az osztályfőnökök tűzték fel az intézmény jelképét. Idén is színes és ötletes osztálytáncokkal készültek a diákok.  Kévés Andor álmodta meg a 11.e táncfantáziáját, amely nagy sikert aratott.

A 12.c egy sikátort varázsolt a parkettre, egy éjféli bandaháború pillanatait idézték meg, amelynek szereplője volt egy sötét alak is. nagy tapsot kapott a bemutató.

A 12. b osztálytánca árulkodó volt, ugyanis megmutatta, milyen szakmát tanulnak a szereplők. A produkcióban volt nosztalgia és lázadás is, a siker itt sem maradt el.

 A 12. a visszarepítette a közönséget a néhai Szovjetunióba. A Kalinka és a Katyusa örökzöld dallamai felhőtlen perceket okoztak a közönségnek. A 11. évfolyamos Malán Vivien búcsúztató gondolatait követően a keringő zárta az ünnepséget. A szalagavató bálon közreműködött az iskola hip-hop csoportja, Kis Bernát, Nyári Anikó, Temesvári Éva, Benkő Bernadett, Kléman Alexandra, Papp Gergő, Horváth Liza, Jung Rebeka, Kovács Zsuzsanna és Mezei Lénárd.

Fotók: Jákob Klára

Videó: Csóti Gábor