(►) A dékánisok zárták a szalagavatók sorát (galéria)
Közélet

(►) A dékánisok zárták a szalagavatók sorát (galéria)

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának végzős diákja zárták a halasi szalagavatók sorát. Az intézmény sportcsarnokában szüleik, családtagjaik és barátaik előtt ünnepeltek, és okoztak örömet, adtak élményt a megjelenteknek. Az osztályok változatos táncokkal készültek, megelevenedett a harminc-negyven évvel ezelőtti diszkóvilág, a Wall Street farkasnője, valamint a gengszterek kedvenc helye, a lokál is. 

Négy közösség készült nagyon erre a péntek estére. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnnáziumának és Szakközépiskolájának végzősei néhány órára főszereplőkké váltak egy képzeletbeli filmben, amely róluk és a felnőtté válásukról szólt. A szalagavatóra teljesen megteltek a helyek az intézmény sportcsarnokában, ahová egymás után érkeztek az osztályok, a 11/D (osztályfőnök: Visnyei Ágnes), a 12/A (osztályfőnök: Somosköviné Németh Ildikó), a 12/B (osztályfőnök: Sinkovicz Andrea Krisztina, Czagányné Pásztor Anikó), a 12/D (osztályfőnök: Margit Ferencné) és foglalták el helyeiket a széksorokban.

Molnár Nándor igazgató köszöntője után az arra méltó diákoknak ő tűzte fel a szalagot. Idén Harkai Tímea, Tombácz Zsolt, Horváth Dzsenifer, Katus Gábor, Podobni Jázmin, Károly Renáta, Kalló Petra, Szaszkó Nikolett, Gálik Hajnalka és Bábi Erzsébet részesült ebben az elismerésben. A folytatásban az osztályfőnökök a többieknek is feltűzték az iskola jelképét. Az iskola tanulóinak zenés, táncos műsora után következtek az osztálytáncok. 

Elsőként a 12/A osztállyal repülhettek vissza a jelenlévők a 70-es, 80-as évek iskoláiba, ahol a tanár-diák szerepek felcserélődtek, bandák verődnek össze, és óriási buli kerekedik.

A sikeres produkció után a 12/D  kereskedői következtek, de rendészek sem maradtak el, és rendetlenné vált a helyzet. A táncban a Wall Street farkasnője teremtett rendet, a taps itt sem maradt el. 

Az osztálytáncok sorát a 12/B zárta, ők a gengszterek világát elevenítették meg. A lövöldözésben elfáradt hősöket a lokál és természetesen a barátnő várta. A produkció is tetszett a közönségnek.

Az idei évfolyamtánc a keringő volt. A bál végén az osztályok köszönetet mondtak azoknak, akik segítettek a produkciók megvalósításában.

Fotók: Anda Péter