A gépeket felkészítették a télre (galéria)
Közélet

A gépeket felkészítették a télre (galéria)

A Halasi Városgazda Zrt. traktorait felkészítették a télre, többek között ez derült ki a csütörtökön megtartott hószemlén. Ha a szükség úgy kívánja, akkor nyolc, tolólappal, illetve só- és homokszóróval felszerelt gép indulhat el a Majsai úti telephelyről, de több vállalkozóval is szerződést kötöttek. Molnár Ferenc vezérigazgató a lakosság türelmét is kérte.

Jelentősen bővült az elmúlt években a Halasi Városgazda Zrt. gépparkja, ezeket a téli hóeltakarításban is be lehet vetni majd. Azt azonban senki nem várja, hogy rögtön a havazás után száraz aszfalton lehet majd autózni a városban. Molnár Ferenc vezérigazgató azt mondja, a munkálatok jelentős anyagi forrásokat igényelnek, ráadásul sok száz kilométeres szakaszokról van szó. A protokoll szerint elsőként a legforgalmasabb részeken takarítják majd el a havat, illetve végzik el a csúszásmentesítést. A cégvezető arra kéri a halasiakat, hogy legyenek türelemmel és saját járműveiket is készítsék fel a télies időjárásra. 

Több vállalkozóval is szerződést kötöttek, ha szükség lesz rá, akkor az ő gépeiket is be lehet vetni. Közel 30 tonna só és több száz köbméternyi homok áll rendelkezésre a Városgazda telephelyén. Kézi munkaerőből, intenzív havazás esetén közel száz fő bevethető, de ha a helyzet azt kívánja, akkor vesznek fel hómunkásokat is.