A halasi katolikusok is készülnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra
Közélet

A halasi katolikusok is készülnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Jövőre  Budapest lesz a helyszíne a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, amelyre már nagyon készül a magyar katolikus közösség. Kiskunhalasi fiatalok számára is rendkívüli jelentőséggel bír a 2020. szeptemberében megrendezett esemény, mert több mint harmincan lesznek elsőáldozók.

Nem először rendezhet Budapest Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) 2020-ban. Szent István halálának 900 éves évfordulóján, 1938-ban szintén a magyar főváros lehetett a helyszíne a jeles és igen jelentőségteljes egyházi eseménynek. Ezt örökítették meg a Kiskunhalasi Szent Péter és Pál apostolok templom díszablakai is. Az egyházmegyei, illetve a helyi katolikus közösség is nagyon készül a nemzetközti kongresszusra. - A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust négy évente szervezik, európai és Európán kívüli országokban. 2016-ban a Fülöp-szigetek volt a szervező, most Budapest következik. Ez az 52. alkalom, szeptember 13-20. között több százezren érkeznek a jeles alkalomból Budapestre. Az egy hét alatt számtalan kiállítás nyílik és rengeteg művészeti program várja majd a különböző korosztályokat- tudtuk meg Szarvasné Vancsura Margit főegyházmegyei NEK referenstől.

Hozdik Zsolt tiszteletbeli kanonok, kiskunhalasi plébános szerint a halasi fiatalok már nagyon készülnek a jövő szeptemberi alkalomra. Zsolt atya elmondta, hogy több mint harmincan vesznek részt a nyitómisén, elsőáldozóként. Voltak, akik e miatt halasztottak és voltak olyanok, akik a kongresszus miatt hozták korábbi időpontra az elsőáldozást. Ők vállalták azt, hogy plusz képzéseken, felkészítéseken vesznek részt. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.