A hétvégétől osztják ki az ingyenes szájmaszkokat
Közélet

A hétvégétől osztják ki az ingyenes szájmaszkokat

Négyre emelkedett azoknak a betegeknek a száma, akiket a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókorháza fertőző osztályán ápolnak a koronavírus miatt. Fülöp Róbert polgármester tájékoztatójából az is kiderült, hogy a hét végén kezdik el az ingyenes szájmaszkok kiosztását a városban. 

Tisztelt kiskunhalasiak!

1. A mai napon intézkedtem a gyártás alatt lévő maszkok kiosztásának menetéről:
- minden háztartás egy darab mosható maszkot kap ingyenesen (várhatóan hétvégétől)
- a kiosztásért elsősorban az önkormányzati dolgozók felelnek majd
- ezúton kérem a Városunkban dolgozó azon közös képviselőket, akik segíteni tudnak a hozzájuk tartozó lépcsőházakban történő kiosztásban, hogy péntekig jelentkezzenek az alábbi címen: kabinet@kiskunhalas.hu

2. A holnapi naptól 620-ra emelkedik azon gyermekek száma, akiknek az Önkormányzat napi egyszeri meleg étkezést biztosít.

3. A mai napon 6 személy esetében értesültem arról, hogy hatósági házi karantént rendeltek el esetükben. Fontos azonban itt megjegyezni, hogy a veszélyhelyzet kezdete óta voltak olyan személyek, akik esetében ez a karantén már lejárt, illetve az árufuvarozásban résztvevő, szigorú rendelkezéseket betartó személyek esetében pedig felfügesztésre került.

4. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban jelenleg négy diagnosztizált, koronavírussal fertőzött beteget ápolnak, kiskunhalasi fertőzöttről nincs tudomásom.

A fotó illusztráció