„A jelenlegi városvezetés nem kíván újabb adóterheket bevezetni”
Közélet

„A jelenlegi városvezetés nem kíván újabb adóterheket bevezetni”

- Az elmúlt napokban a városi csapadékvíz-elvezetés témájában tudatosan elindított hangulatkeltésre reagálva fontos kiemelni, hogy a jelenlegi városvezetés nem kíván újabb adóterheket bevezetni. Többek között ez olvasható abban a sajtóközleményben, amelyet Farkas Dániel alpolgármester jutatott el szerkesztőségünknek és amelyben a Sikeres Halasért Társaság nyílt levelére reagált.

Sajtóközlemény

A Sikeres Halasért Társaság frakciója a jelenlegi ciklusban nem először támad egy olyan határozatot, amelyet korábban a képviselői megszavaztak. Így történt ez 2017 júliusában is, amikor a Semmelweis téri kommunista emlékmű lebontása kapcsán gondolták meg magukat. Ez a csapongó döntéshozatali magatartás abszolút érthető az Önök részéről, hiszen a képviselő-testületi ülést megelőző, a témát tárgyaló szakbizottságok egyik ülésén sem vettek részt.

Az elmúlt napokban a városi csapadékvíz-elvezetés témájában tudatosan elindított hangulatkeltésre reagálva fontos kiemelni, hogy a jelenlegi városvezetés nem kíván újabb adóterheket bevezetni. Erre garancia, hogy éppen mi csökkentettük a vállalkozók iparűzési adójának mértékét, mentesítettük a külterületi ingatlantulajdonosok jelentős részét a kommunális adó megfizetése alól, illetve tartottuk megyei szinten is rekord alacsonyan a kommunális adó mértékét.

A Városunkban található csapadékvíz-elvezetés problémájának teljeskörű megoldása egy több milliárdos átfogó projekt keretében valósulhat meg. Az, hogy ezt Önök az éves szinten maximum 60 millió forintos bevételt eredményező kommunális adóból kívánják finanszírozni, nem mutat mást, mint hogy egészen egyszerűen nem ismerik Kiskunhalas Város Önkormányzatának költségvetését.

A városvezetés egyértelmű célja továbbra is, hogy egy újabb évtizedes problémát megoldjunk. Ahogyan az utak építésénél és felújításánál tettük, itt is olyan megoldást fogunk találni, amely a Városunkban élők számára egy átlátható és reális végeredményt jelent majd. Addig is szívesen vesszük az építőjellegű javaslataikat akár bizottsági, akár képviselő-testületi üléseken.

Farkas Dániel Kiskunhalas alpolgármestere