A Karacs Teréz utcában lesz a Bibó-emlékpark
Közélet

A Karacs Teréz utcában lesz a Bibó-emlékpark

Mint arról korábban beszámoltunk, Modok Balázsné a Szilády Áron Gimnázium, majd a jogutód Bibó István Gimnázium nyugdíjas pedagógusa elhatározta, hogy egykori iskolája tiszteletére emlékparkot hoz létre. Most a képviselő-testület is a kezdeményezés mellé állt, a helyszín pedig a Karacs Teréz utcában lesz.

A Bibó István Gimnázium alapító tanári karának egy tagja, Modok Balázsné emlékparkot szeretne létesíteni a az intézmény alapításának negyedszázados évfordulója kapcsán. A parkban az alapító tanári kar tagjainak névtáblái szerepelnének egy geometrikus rendben telepített fákból álló ligetben kialakított műtárgyon, sétautakkal, pihenőhelyekkel. A kivitelezés költségeire az egykori diákok adományait gyűjtötte össze, valamint vállalkozó támogatókat is az ügy mellé állított. A képviselő-testület is tárgyalt a napokban a kezdeményezésről.

Kiderült, hogy több alkalmasnak tűnő területet tekintett meg a városháza illetékese és a Városgazda Zrt. ügyintézőivel, végül az adottságokat mérlegelve a Karacs Teréz utcára esett a választás. Itt a családi házas és a társasházas terület közötti, a rendezési tervben közparkként feltüntetett területen lehetőség nyílik a terv megvalósítására. Korábban több civil kezdeményezés eredményeként létesültek fasorok a területen, ebbe a sorba illeszkedik a bibós kezdeményezés is.