A kitüntetett kórházi dolgozókat köszöntötték (galéria)
Közélet

A kitüntetett kórházi dolgozókat köszöntötték (galéria)

- Úgy gondolom, hogy valamennyien büszkék lehetünk a kollégáinkra, ezért gondoltuk úgy, hogy a dolgozói közösség előtt köszöntjük őket a miniszteri elismeréseik kapcsán - fogalmazott dr. Szepesvári Szabolcs kórházi főigazgató a csütörtök délutáni ünnepségen. Mint azt egy héttel ezelőtt közöltük dr. Horváth Attiláné vezető védőnő, a kórházi műtős kollektíva, valamint dr. Letoha Miklós főorvos rangos szakmai kitüntetéseket érdemelt ki. Dr. Letoha Miklós a mai ünnepségen vette át a Pro Sanitate díjat (címképünkön).

Egy évvel ezelőtt is három elismerést vehettek át a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház orvosai, egy héttel ezelőtt pedig ismét a helyi gyógyítók közösségének prominens tagjai részesültek miniszteri kitüntetésben a Pesti Vigadóban. Mint arról honlapunk is beszámolt dr. Letoha Miklós főorvos Pro Sanitate-, dr. Horváth Attiláné vezető védőnő Batthyány-Strattmann László-díjban részesült, míg a  Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Központi Műtő szakdolgozói miniszteri elismerő oklevelet érdemeltek ki. A kórház vezetése úgy gondolta, hogy egy ünnepség keretében, a kollektíva előtt is köszöntik a kitüntetetteket. Erre csütörtökön délután került sor a kórház tanácskozótermében.

A múlt heti díjátadón nem lehetett ott dr. Letoha Miklós főorvos, akit akkor dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató képviselt. Most viszont jó alkalom kínálkozott arra, hogy a gastroenterológia osztály megteremtője, aki 1968-ban kezdett el gyógyítani a halasi kórházban személyesen is megkapja a szakmai kitüntetést. Ott volt az ünnepségen dr. Horváth Attiláné és a műtős szakdolgozói közösség egy része is, a többiek éppen az akkor zajló operációknál segédkeztek. További részletek a péntek esti híradóban.