A klasszikus ízek nem mennek ki a divatból
Közélet

A klasszikus ízek nem mennek ki a divatból

Itt a nyár, ilyenkor sokan szeretnének hűsölni egy finom fagylalttal. A halasi cukrászdákba kicsik és nagyok egyaránt betérnek egy-egy klasszikus vagy új ízű édességre.

A vállalkozók azt tapasztalják, hogy az időjárás nagyban befolyásolja, melyik nap hány vendég fogyaszt fagylaltot.

- Az egyértelmű, hogy ha picit hűl az idő, vagy esik az eső, nem fognak annyian jönni fagyizni, és a jégkása sem lesz kelendő. Azonban bármilyen meglepő, az sem szerencsés, ha füllesztő kánikula van odakint, mert akkor meg azért nem indulnak el otthonról, a hűvös szobából az emberek. Egy átlagos, kellemes nyári napon azonban folyamatosan jönnek a vásárlók hozzánk. A csoki, vanília, citrom, eper, puncs elengedhetetlen, mindig kell lennie a pultban, mert, ha valamelyik hiányzik, a vevők joggal háborodnak fel. Új ízekkel pedig folyamatosan próbálkozni kell, hiszen a trendek változnak – árulta el Kozla Kornél, vállalkozó.

Egy másik halasi cukrászdába is ellátogattunk. Ott azt mondták, kánikula idején százas nagyságrendben fogynak a fagylaltgombócok naponta. A vevők jelentős része szeretne újabb és újabb ízeket megkóstolni, így a cukrászok is igyekeznek újdonságokkal előrukkolni.

- Idén a citromos- és a narancsos álom fantázianevű ízek nagyon népszerűek. Ezekben van egy savanykásabb, gyümölcsös alap, amit aztán leöntünk egy csokoládés, citrusos öntettel, amitől egészen egyedi íze lesz a terméknek. Rengeteget visznek belőle, bátran nevezhetjük a 2019-es nyár slágerének – mesélte Böszörményi Diána eladó.